نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت خمیرمایه رضوی «غمایه»

صفحه اصلی اخبار بازار سرمایه

نشست خبری عرضه اولیه سهام شرکت خمیرمایه رضوی «غمایه»

«غمایه»؛ اولین نماینده یک صنعت جوان در فرابورس ایران

اولین نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام شرکت خمیرمایه رضوی صبح روز گذشته با حضور مدیران این شرکت در فرابورس برگزار شد که در ابتدای این نشست محمدصادق مروارید، مدیرعامل خمیر مایه رضوی ضمن توضیح درباره ویژگی‌های این صنعت، آخرین وضعیت غمایه را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، محمدصادق مروارید با تاکید بر اینکه بنیاد بهره‌وری آستان قدس رضوی در راستای شفاف‌سازی و مسئولیت‌های اجتماعی، تصمیم به عرضه سهام زیرمجموعه در بازار سرمایه گرفت، گفت: در این راستا خمیرمایه رضوی به عنوان یکی از شرکت‌های موفق وارد این عرصه شده است.

جزییاتی از جایگاه صنعت تخمیر در دنیا و ایران

مدیرعامل «غمایه» با اشاره به اینکه صنعت تخمیر در دنیا از سابقه‌ای بالغ‌بر 180 سال برخوردار است، گفت: این صنعت در ایران سابقه‌ای کمتر از 35 سال دارد و صنعتی تازه و جوان است.

به گفته وی این صنعت فقط مربوط به حوزه غذایی نیست بلکه بین صنعتی است و بحث بیوتکنولوژی و شیمی را هم شامل می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه خمیرمایه صنعتی گسترده است، گفت: در حال حاضر در دنیا شرکت‌های معتبر و پیشرو صنعت تخمیر از بحث مخمر نان عبور کرده و وارد حوزه تولید مکمل‌های دارویی انسانی و حیوانی شده‌اند. همین موضوع باعث شده تا تقاضای خمیرمایه در دنیا افزایش یابد.

به گفته مروارید در دنیا 120 شرکت و در ایران 5 شرکت در این صنعت فعال هستند. به همین دلیل این صنعت کاملا انحصاری است و رقابتی در آن وجود ندارد، چون تقاضای مصرف به مراتب بالاتر از حجم تولید است.

تشریح اهداف "غمایه"

مدیرعامل شرکت خمیرمایه رضوی در ادامه با اشاره به اینکه «غمایه» در سال 1380 به بهره‌برداری رسیده و تنها تولیدکننده خمیرمایه تازه در ایران است، تصریح کرد: عملکرد شرکت طی 5 سال نشان می‌دهد که فعالیت آن همیشه مثبت، روبه‌جلو و رشدی بوده است.

مروارید در ادامه اظهار کرد: خمیرمایه، صنعتی صادرات محور است و در منطقه و خاورمیانه شرکت‌های تولیدکننده خمیرمایه بسیار کم هستند.

240 میلیارد ریال سرمایه فعلی غمایه

وی در ادامه بابیان اینکه سرمایه شرکت خمیرمایه رضوی 240 میلیارد ریال است، سهامداران عمده این شرکت را معرفی کرد و گفت: آستان قدس رضوی با 29 درصد و سازمان اقتصادی رضوی با دارا بودن 70 از غمایه، دو سهامدار عمده این مجموعه هستند.

به گفته مروارید این شرکت به خاطر کیفیت مرغوب کالا، ده‌ها عنوان افتخاری را کسب کرده و از سال 1399 تا سال گذشته به صورت متوالی صادرکننده نمونه کشوری بوده است.

مدیرعامل «غمایه» در تشریح بخشی از اهداف این شرکت گفت: بهره‌برداری از فاز دوم طرح توسعه و افزایش تولید به میزان سالانه 2200 تن از سه ماه پایانی سال 1403، ادامه روند توجه جدی به کیفیت محصولات، تکمیل پروژه بهسازی و نوسازی تصفیه پساب تا قبل از نیمه دوم سال آینده و تولید تجاری دو محصول مخمر غیرفعال و عصاره مخمر صنایع دارویی کشور از اهداف و برنامه‌های آتی این مجموعه است.

نگاهی به وضعیت سودآوری غمایه

به گفته وی مبلغ سود خالص این شرکت به حدود 88 میلیارد تومان در سال 1402 رسیده و هر ساله افزایشی بوده است.

همچنین فروش خالص شرکت نیز با توجه به مزیت‌های محصول به 407 میلیارد تومان در سال 1401 رسیده است.

مروارید با اشاره به اینکه در بحث صادرات نیز غمایه روند خوبی داشته، گفت: رشد تناژ صادراتی افزایشی بوده و به 3193 تن رسیده است.

ارزش‌گذاری «غمایه» با پنج روش

در ادامه نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام غمایه ارزش‌گذار این مجموعه به تشریح مفروضات ارزش‌گذاری پرداخت.

شکری، نماینده ارزش‌گذار از شرکت تامین سرمایه دماوند در تشریح مفروضات پیش‌بینی صورت‌های مالی «غمایه» گفت: برای قیمت‌گذاری محصولات در ابتدا بهای تمام شده تولید برای هر سال محاسبه، نرخ بها برای هر سال مشخص و در نهایت با در نظر گرفتن حاشیه سود مناسب، نرخ فروش شرکت برآورد شده است.

به گفته وی حاشیه سود ناخالص نیز بر اساس میانگین نسبت نرخ فروش به نرخ بهای تمام شده طی 4 سال اخیر برآورد شده است.

همچنین نرخ عملیاتی فروش خمیرمایه تازه بر اساس میانگین نسبت نرخ فروش خمیرمایه تازه به خمیرمایه خشک طی سال‌های گذشته محاسبه و برآوردها در نظر گرفته شده است.

شکری با اعلام اینکه نسبت فروش صادراتی نیز بر اساس سنوات گذشته 30 درصد فروش در نظر گرفته شده است، افزود: مجموع درآمدهای عملیاتی برای 1402 هم 675 میلیارد تومان برآورد شده است.

نماینده ارزش‌گذار در ادامه عنوان کرد: برای برآورد بهای تمام شده نیز از مجموع مواد مستقیم مصرفی، 85 درصد مربوط به ملاس چغندر و نیشکر است که با توجه به سهم بالای آن در بهای تمام شده محصولات تولیدی، نقش بسزایی داشت.

به گفته شکری سود خالص این شرکت برای سال 1402، 139 میلیارد تومان، سال 1403 رقم 187 میلیارد تومان، سال 1404 رقم 233 میلیارد تومان، سال 1405 به میزان 291 میلیارد تومان و سال 1406 نیز 363 میلیارد تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به اینکه ارزش‌گذاری این شرکت با 5 روش انجام‌شده، گفت: این روش‌ها شامل روش‌های ضریب قیمت به سود، تنزیل سود تقسیمی، تنزیل جریان نقد آزاد سهامداران، تنزیل جریان نقدی آزاد شرکت و خالص ارزش روز دارایی‌هاست.

برآورد نهایی از ارزش غمایه و قیمت هر سهم

نماینده تامین سرمایه دماوند در پایان به برآورد نهایی قیمت سهام «غمایه» اشاره کرد و افزود: در نهایت ارزشیابی سهام شرکت خمیرمایه رضوی با این 5 روش، ارزش برآوردی سهام شرکت بر اساس مفروضات عنوان شده برابر با مبلغ 897 میلیارد تومان و ارزش برآوردی هر سهم 37 هزار و 394 ریال برآورده شده است.